Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Piirin kevätkokouksen päätöksiä

Lisätty 22.03.2019

MNL Helsingin Piirin kevätkokouksessa oli ti 19.3. käsittelyssä vakioasioiden lisäksi sääntö- ja nimimuutos. Ennen sääntömääräisiä kokousasioita kuulimme kokousesitelmän varautumisyhteistyöstä ja tulevista kotiseutuharjoituksista.

MPK varautumisen projektipäällikkö Pekka Rintala ja KOVER Uusimaan sihteeri Timo Hautamäki kertoivat, miten varautumisasiat etenevät niin valtakunnassa yleisesti kuin erityisesti Uudellamaalla. Jokaisessa maakunnassa varautumiskoulutuksen ympärille kootut yhteistyöryhmät kulkevat nyt yhtenäisellä KOVER-nimellä. Näiden yhteistyöryhmien tavoitteena on organisoita alueellisia Kotiseutuharjoituksia, joissa eri tahot voivat harjoitella yhteistoimintaa. Uudenmaan ryhmässä Pirjo Heiskanen edustaa maanpuolustusnaisia. Pekan ja Timon yhteisesitykseen pääsee tutustumaan tästä.

Sääntömääräisen piirin kevätkokouksen puheenjohtajana toimi kunniapuheenjohtaja Anneli Järvinen ja sihteerinä Irma Heinäaro. Kokous kuuli toimintakertomuksen, tilinpäätöksen ja toimintatarkastajien lausunnon vuodesta 2018. Kokous hyväksyi ja myönsi toimijoille vastuuvapauden.

Piirihallitus esitti Maanpuolustusnaisten liiton uusien mallisääntöjen käyttöönottoa niin, että edelleen pysytään kahden vuosikokouksen mallissa. Säännöissä ei tule toimintaa vaikuttavia muutoksia, kysymys on lähinnä päivittämisestä tähän päivään. Samalla esitettiin piirin nimeen lisättäväksi sanaa Seutu, joka selkeyttää piirin pääkaupunkiseutua kattavaa toiminta-aluetta. Myös Reserviläispiiri ja Naisten Valmiusliiton alueneuvottelukunnalla on käytössään seutu-sana nimessään. Kokous hyväksyi esitetyt sääntö- ja nimimuutokset, jotka astuvat voimaan, kun Patentti- ja Rekisterihallitus on hyväksynyt muutospyynnön.

Lisäksi kokouksessa valittiin uusi piirihallituksen varajäsen pois muuttaneen Sohvi Hautajoen (VMN) tilalle. Uutena varajäsenenä aloittaa Salme Lehtinen (VMN). Maanpuolustusnaisten Liiton vaalivaliokuntaan päätettiin ehdottaa varsinaiseksi jäseneksi Hannele Helikallio-Malista (EMN) ja varajäseneksi Outi Karinetta (HMN). Hannelea esitetään liiton kevätkokouksessa myös vaalivaliokunnan puheenjohtajaksi.

Piirin kevätkokouksen päätteeksi jaettiin viisi liiton peruskoulutusmerkkiä todistusten kera. Paikalla merkin oli noutamassa Marja Grundstöm, muille merkit toimitetaan yhdistysten puheenjohtajien toimesta.

Satu Virtanen