Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

MNL peruskoulutuskokonaisuuden suorittaminen

Lisätty 04.03.2018

Liiton koulutusohjelman mukaisen peruskoulutuskokonaisuuden suorittaneet ovat oikeutettuja saamaan todistuksen ja liiton uuden peruskoulutusmerkin. Nämä jaetaan niille jäsenille, jotka osoittavat täyttäneensä peruskoulutuskokonaisuuden kriteerit.

Liiton koulutusohjelman peruskoulutuskokonaisuuden muodostavat kolme osiota, joiden suoritusväli ei saa ylittää kolmea vuotta:

- piirin järjestökoulutus (3h)
- Arjen turvallisuus -kurssi (16h) tai vastaava
- muu hyväksyttävä varautumisen tai turvallisuustaitojen kurssi (16h)

Arjen turvallisuus -kurssia korvaavaksi hyväksytään Jokanaisen selviytymispakki ja Sähköttä-kurssit. Muuksi varautumis- tai turvallisuuskurssiksi luetaan lähes kaikki NASTA- ja SoMa-harjoitusten kurssit kuten maastotaidot, kyberturvallisuus, etsintä ja kenttälääkintä, turvallisesti vesillä jne. 

Kun peruskoulutuskokonaisuuteen vaaditut osiot on suoritettu, ota yhteys piirin koulutusvastaava Pirkko Laurilaan, pirkko.laurila@luukku.com. Kerro koska ja milloin olet suorittanut kurssit, joko lähettämällä hänelle ote MPK-koulutuskortista tai kurssitodistuksesta kopio. Järjestökoulutukseen osallistujista Pirkolla on listat olemassa. Jotta voit saada todistuksen ja koulutusmerkin piirin kevätkokouksessa 19.3., tulee tietojen olla Pirkolla viimeistään 15.3. 

Seuraava mahdollisuus saada peruskoulutuskokonaisuudesta todistus ja koulutusmerkki, on piirin syyskokouksessa 24.10. Seuraava järjestökoulutusilta pidetään Helsingissä 16.5. ja Tuusulassa järjestetään Arjen turvallisuus -kurssi 22.-23.9.

Satu Virtanen