Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Matkustusturvallisuutta oppimassa

Lisätty 28.02.2019

Helsingin Maanpuolustusnaisten jäsen Virpi Wilhelmsson kaipasi pientä kuulijajoukkoa matkustusturvallisuusaiheiselle testiluennolleen. Nopealla aikataululla järjestetty tilaisuus tiistaina 26.12. keräsi 12 innokasta maanpuolustusnaista kuuntelemaan Virpin luentoa Maanpuolustustalolle. 

Virpi kertoo alusten pelastuskalustosta.Virpi kertoo alusten pelastuskalustosta.Virpillä on rautainen kokemus matkustajalaivoilta ja lisäksi hän on opiskellut turvallisuusalaa. Luennossa käsiteltiinkin pitkälti meriturvallisuutta, mutta toki saimme yleisiä vinkkejä ja periaatteita matkustusturvallisuudesta yleisestikin. Opimme mm., että ilmaista konsulikyytiä ei ole olemassa ja tarkkailemme jatkossa uusin korvin kuulutuksia kuten Mr Skylight. Hyvä vinkki oli myös, että mies yli laidan tilanteessa, kannattaa aina heti heittää veteen pelastusrengas tai vastaava, jotta putoamispaikka pystytään paikantamaan. Virpin oppien avulla osallistujat osaavat jatkossa ottaa entistä paremmin huomioon kohdemaan realiteetit ja liikennöivän yhtiön turvallisuuskulttuurin. Ei ole samantekevää, missä ja millaiseen laivaan tai lentokoneeseen nousee.

Tilaisuuden päätteeksi kuulijat antoivat palautetta Virpille palautelomakkeen avulla sekä vapaasti keskustellen. Yleisesti luento koettiin mielenkiintoiseksi ja jokainen sai hyviä käytäntöjä tulevia matkoja silmällä pitäen. Virpin ennakkopelko ei toteutunut – kaikki kuulijat vakuuttivat, että asioiden läpikäynti ei kasvattanut matkustuspelkoa, vaan reissuun lähdetään jatkossakin!

Teksti ja kuva
Satu Virtanen