Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kimpassa rasteja etsimässä

Lisätty 10.05.2019

Sirpa Rantamäki perehtyy kompassin käyttöön.Sirpa Rantamäki perehtyy kompassin käyttöön.Naisille suunnatussa suunnistusillassa 8.5. aurinko paistoi ja nauru raikui Tuusulassa, Taistelukoulun lähimaisemissa. Yli 20 naista oli kokoontunut saamaan oppia suunnistuksen saloihin, joihin oppia antoi MPK:n Etelä-Suomen piirin liikuntapäällikkö Harry Sainio. Pääosan ryhmästä muodosti Helsingin Seudun maanpuolustusnaiset, mutta kurssi oli avoin kaikille naisille.

Ennakkovaatimuksia ei ollut ja moni osallistujista oli suunnistanut viimeksi koulussa, kymmeniä vuosia sitten. Harryn opastuksessa ensin opimme, että kaikki lähtee reitin suunnittelusta. Ympäristön havainnointi on aina tärkeää – huomioidaan korkeat maamerkit, auringon sijainti ja myös ympäristön ääniä kannattaa hyödyntää. Illan aikana tutustuimme karttamerkkeihin, kompassin käyttöön ja ehdimme myös löytää kolme kiintorastia.
Paluumatka kulki yli haastavan, märän suon, josta harva selvisi kuivin jaloin. Hetteikössä kiljahdukset säestivät kulkua kylmän mutaveden päästessä yhden, jos toisenkin kenkiin. Loistavan porukan huumori riitti märässäkin koettelemuksessa ja kaikki selvisivät takaisin lähtöpisteeseen. Suunnistusilta koukutti haluamaan lisää harjoitusta ja oppia. Harry kannusti kaikkia lähtemään reippaasti harjoittelemaan, vain siten taidot kehittyvät.


Teksti: Satu Virtanen
Kuvat: Tommy Koponen, Satu Virtanen

Kiintorastia etsimässäKiintorastia etsimässä

Sanna HÄnninen etsii sijainnin kartaltaSanna HÄnninen etsii sijainnin kartalta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Susanna Issakainen leimaa kiintorastillaSusanna Issakainen leimaa kiintorastilla

       Huipulla ryhmäkuvassaHuipulla ryhmäkuvassa