Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kimpassa lihaskuntotesteissä

Lisätty 14.04.2019

Lauantaina 13.4. joukko reippaita Espoon ja Helsingin maanpuolustusnaisia kokoontui lihakuntotesteihin Tuusulaan Taistelukoulun liikuntasaliin. Testitilaisuus järjestettiin MPK:n kurssina ja osaavasta ohjauksesta vastasi MPK:n Etelä-Suomen piirin liikuntapäällikkö Harry Sainio.

Ennen testejä lämmiteltiin lihakset ja sitten tutustuttiin edessä oleviin testisuorituksiin: vauhditon pituushyppy, etunojapunnerrus (60 sek) ja istumaan nousu (60 sek). Huokauksia aiheutti tieto, että tässä puolustusvoimien käyttämässä testipatteristossa ei tunneta kevennettyä, ns. naisten punnerrusta. Reippaasti kaikki kuitenkin lähtivät suorittamaan testejä ohjeistuksen mukaisesti - niitä punnerruksiakin, jotka olivat monelle haastavin osio.
Omia tuloksia jokainen pystyi vertaamaan ikäluokkansa viiteryhmään ja analysoimaan, mitkä osa-alueet kaipaavat lisäharjoittelua. Yhdellä osa-alueella tulokset saattoivat antaa erinomaisen tuloksen ja toisessa umpisurkean. Päätteeksi osallistujat saivat vielä hyviä vinkkejä oman lihaskunnon kehittämiseen ja teimme kimpassa lihaskuntoharjoitteita. Iän myötä lihaskunnon kehittämisen tarve vain kasvaa, jotta lihasmassa säilyy. Harry kannustikin kaikkia kehittämään lihaskuntoa kahdesti viikossa. Ja aina on hyvä muistaa, että kaikenlainen liikkuminen on hyvästä.
Testaus antoi motivaatiota oman lihaskunnon kehittämiseen ja saimme hyviä vinkkejä harjoitteluun. Kimpassa on kiva liikkua – seuraavan kerran kokoonnutaan 8.5. liikuntateemalla Tuusulassa, jolloin perehdytään suunnistukseen.

Satu Virtanen


Keppi on hyvä apuväline lihaskuntoharjoittelussa.Keppi on hyvä apuväline lihaskuntoharjoittelussa.

Testisuorituksen päätteeksikin hymyt olivat herkässä.Testisuorituksen päätteeksikin hymyt olivat herkässä.