Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Esitys Sotavainajien muiston vaalimisyhdistys ry:n toiminnasta 2.10.

Kaatuneiden muistopäivänä 19.5.2019 siunattiin Lappeenrannassa 50 tuntemattomaksi jäänyttä sotavainajaa. Samana päivänä siunattiin Suomussalmella ja Ivalossa kaksi tunnistettua sotavainajaa kotimaan multiin. He pääsivät kotiin 70 vuoden odotuksen jälkeen. Siunatut vainajat oli löydetty Laatokan Karjalasta, Karjalankannakselta ja Maaselän tuntumasta.

Eversti Pertti Suominen kertoo sanoin ja kuvin vuosina 1939-1945 Suomen sodissa ja sotavankeudessa menehtyneiden, Suomen rajojen ulkopuolelle jääneiden sotavainajien etsinnöistä ja kotiin tuomisesta. Sotavainajien muiston vaalimisyhdistyksen tavoitteena on, että omaiset saisivat tietoja kadonneen vaiheista ja hautapaikoista. Tähän mennessä on löydetty n. 1300 vainajaa, joista 377 on tunnistettu. Sotavainajien muiston vaalimisyhdistys organisoi etsintöjä Venäjällä  valtioneuvoston valtuuttamana. www.sotavainajat.net

Esitys pidetään keskiviikkona 2.10. klo 17.30 Döbelninkadulla 4. kerroksen neuvotteluhuoneessa. Ilmoittautumiset viimeistään 23.9.  Heidi Aholle, heidi.a.aho@gmail.com.